08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ
23.05.2017

ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Zeytin ağacı dünyanın en eski meyve ağacı olarak bilinmektedir. Anavatanı Anadoludur. Ticari anlamda yetiştiriciliği Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinde yapılmaktadır. Dünyanın en önemli zeytinci ülkeleri arasında olan Türkiye dane zeytin üretimi bakımından dünyada 4. Sırada yer almakla birlikte siyah zeytin üretiminde 1.sıradadır. Elde edilen ürünlerin %75’i yağlık , %25’i sofralık olarak değerlendirilmektedir.

İKLİM VE TOPRAK İSTEKLERİ

Toprak: Zeytin toprak seçiminde çok seçici olmamakla birlikte kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin ve PH ‘ı 6-8 seviyesinde olan toprakları sevmektedir.Taban suyu 1m’den yakın olmamalıdır.Bu seviyeye yakın topraklarda mutlaka drenaj uygulanmalıdır.

İklim: Zeytin, 40 ile -7 derece sıcaklıklara dayanabilmekte ve meyve oluşumu için sıcaklığın 15-25 derecelerde olması gerekir. Soğuklama ihtiyacı 600-1000 saat arasında değişmektedir. Yıllık yağış isteği 650-800 mm’dir.Yaz aylarında, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır.Zeytin ağacı ışığı çok sevdiğinden özellikle geçit bölgelerde güney yönlerine dikilmelidir.

GÜBRELEME

Gübreleme ağaçlarda, düzenli bir büyüme ve gelişme için, bol ürün elde etmek için vazgeçilmez bir bakım tedbiridir. Dengeli beslenmeyen ağaçlarda ürün miktarı azdır, yağ miktarı ve kalitesi düşer, daneler küçülür, hastalık ve zararlılara, soğuğa karşı dayanma güçleri azalır. Bir ağaca verilecek gübre miktarını belirlemek için yaprak ve toprak analizi yapılmalıdır.

SULAMA

Sulamaya en çok ihtiyaç duyulan dönem çiçeklenme sonu ile meyvede renk dönüşümü aşamaları arasındaki dönemdir.Özelliklede çekirdek sertleşme döneminde zeytinin su ihtiyacı karşılanmalıdır.

Blog Son Eklenenler
MUŞMULA FİDANI
Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen muşmula ağacının latince ismi Mespilus germanica olarak bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait olan muşmula ağacına halk arasında döngel, tözgel ve beşbıyıkta denilmektedir.
KIŞLIK YAĞ
Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar. 
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.