08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
KIŞLIK YAĞ
21.02.2025

KIŞLIK YAĞ

Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar.  İnsektisit-akarisit görevi gören mineral yağlar sistemik olmayıp geniş zararlı spektrumu olan bir bitki koruma ürünüdür. Mineral yağlar uygulandığı bitki yüzeyini kaplayıp özellikle bitkilerin yapraklarında ve gövdelerinde bulunan zararlı böceklerin, kabuklu bitlerin (san jose kabuklubiti,dut kabuklubiti, zeytin kabuklubiti…), yumurtaları,yumuşak vücutlu erginlerin solunum açıklıklarını tıkayarak solunum yapmalarına engel olur. Böceklerin kabuklarına yapışarak onları boğar ve etkisiz hale getirir. Mineral yağları kış uygulaması için hava sıcaklığının +5° üzeri uygulanması tavsiye edilir. Ayrıca tomurcukların açmadığı döneme kadar uygulanması gereklidir yoksa tomurcukları yakabilir. Bundan dolayı sert çekirdeklilerde tomurcuk açmadan 1 ay önce uygulanması önerilirken yumuşak çekirdeklilerde tomurcuk açmadan 2-3 hafta öcesi kışlık yağ (mineral yağ) uygulanması tavsiye edilir. Mineral yağ kullanımında aktif madde olarak;mineral yağ+ pyriproxyfen, mineral yağ, etken maddeli insektisit-akarisit ilaç kullanımı tavsiye edilir.

Özellikleri:

  • Tam bir kaplama ile etkili zararlı kontrolü sağlar.
  • Bitkilerde fitotoksisite riski düşüktür.
  • Organik Tarımda kullanılabilir.
  • Son uygulama ile hasat arasında bekleme süresi aranmaz.
  • Güvenli ve etkilidir.
  • Yararlı böceklere karşı zararsızdır.
  • Çevre dostudur.

Karışabilirlik Durumu: Captan, Folpet ve Kükürt içeren bitki koruma ürünleri ile karıştırmayınız. Bu aktifler kullanılmış ise 20 -25 gün aradan sonra uygulanmalı ve yağışsız havada atılmalı. Uygulayacağınız meyve ağaçlarınızın bitki örtüsünün çoğunluk olduğu çeşide göre uygulayacağınız uygun doz ve uygulama şeklini bitki koruma bayilerinden öğrenebilir ve temin edebilirsiniz.

İyi Budama İyi Budama

Blog Son Eklenenler
MUŞMULA FİDANI
Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen muşmula ağacının latince ismi Mespilus germanica olarak bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait olan muşmula ağacına halk arasında döngel, tözgel ve beşbıyıkta denilmektedir.
KIŞLIK YAĞ
Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar. 
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.