08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
BORDO BULAMACI
05.02.2025

BORDO BULAMACI

Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir. Halk arasında göztaşı ya da gök taşı gibi isimlerle de bilinir. Bordo bulamacı uygulamanın bitkilerinizde olası, rastlanması mümkün pek çok potansiyel fungal veya bakteriyel hastalığa karşı etkili koruyucu özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda tedarik edilmesi ve uygulaması kolay, daha da önemlisi ekonomik bir yöntemdir. Bordo bulamacının uygulama dönemleri olarak, sonbaharda yaprakların ¾'ü ya da tamamı döküldükten sonra uygulanabildiği gibi İlkbaharda gözler uyanmadan 1 hafta önce Bordo Bulamacı uygulaması yaparak bitkilerinizi daha sağlıklı ve meydana gelebilecek hastalıkların gelişmesini engeleme noktasında koruyucu önlem olarak aktif rol almasını sağlamış olursunuz. Ayrıca kış mevsimi içerisinde oluşabilecek olumsuz hava koşullarına ve don riskine karşı ağacınızın dayanıklılığını artırmak veçiçeklenmesini geciktirmek için uygulanması tavsiye edilir. Böylelikle ağaçlarınızın dona ve soğuk havaya karşı dayanıklılığını artırmada destek olmuş olursunuz. Budama ve hasat sonrası ağacınızda oluşan açık yara veya gövdeden patojen (Bakteriyel ve fungal etmen) girişini bordo bulamacı uygulayarak engelemiş olursunuz.

Bordo bulamacını uygulama sırasında dikkat edilmesi  gereken bazı noktalar;

Bordo bulamacı hiçbir ilaçla karıştırılıp atılmaz.

Uygulama yapan kişinin maske ve plastik elbise giymesi tavsiye edilir.

Bordo bulamacını hazırlayacağınız kabın ve karıştırma çubuğunuzun metal veya bakır türevli olmamasına dikkat edin. Nedeni içeriğinde bakır iyonlarının bulunması. Plastik veya tahta kaplar tercih edilmelidir.

Bordo bulamacını uygulama sonrası en az 10 saat içinde yağış meydana gelmemeli (Bulamaç bitki yüzeyinde kuruyuncaya kadar su ile temas etmemeli). Hava sıcaklığının 5°C - 20°C aralığında ve rüzgarsız havada atılmasına dikkat edilmeli.

Bordo bulamacı atıldıktan sonra ilaçlama aleti mutlaka temizlenmelidir.

İlaç ambalajlarını rastgele yerlere atmayalım (imha edelim), çevremizi koruyalım !

İyi Budama Budama

Blog Son Eklenenler
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
TRABZON HURMASI
Anavatanı Çin olan Trabzon hurması Japonya’ya getirilerek üretime başlanmış. Türkiye de ilk üretim tarihi bilinmemekle beraber uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde trabzon hurması fidanlarının en fazla üretimi Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KORONEİKİ(BODUR) ZEYTİN AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Koroneiki zeytin fidanı Yunanistan menşeli bir çeşittir. Girit zeytini de denilmektedir. Yunanistan da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60 ını oluşturmaktadır. Bodurluğa yatkın bir çeşit olduğu  için ülkemizde sık dikim için tercih edilmektedir. Dikim mesafesi 3,5 x 1,5 ve 2 x 4 m olacak şekilde yapılabilmektedir. Koroneiki zeytin fidanı normal ağaçlar gibi büyüme gösterir, ancak budamaya elverişli olup budama yaptıkça da küsmeyen bir ağaç türü olduğu için bu ağaca bodur ağaçta denilmektedir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.