08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
YABAN MERSİNİ NASIL YETİŞTİRİLİR
25.06.2021

YABAN MERSİNİ NASIL YETİŞTİRİLİR

Antioksidan bakımından zengin  ve yüksek miktarda lif oranına sahip olan yaban mersini farklı iklim koşullarına uyum sağlamaktadır. Hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılık gösterdiği için ekolojik üretim modeline sahip bir bitkidir. Yaban mersini asitli toprağı sevmektedir. Toprak ph+ derecesi yani asit oranı 4.5 ile 5.5 aralığında olmalıdır. Çalı formlu ve çok yıllık bir bitkidir. Tavsiye edilen dikim aralığı sıra üzeri 120 cm ve sıra arası 300 cm olmalıdır. Nemli ve su geçirgenliği yüksek olan topraklarda verimi artmaktadır. Saksıda da asitli torf kullanarak yada ph+ dengeleyici uygulamalar yapılarak üretimi sağlanabilir.  Budama işlemi ilkbahar ve sonbaharda yapılır. Sert budama işlemi yapıldığı taktirde ürün kaybı yaşanacağı için az budamaya ihtiyaç duyarlar. Sonbaharda budanan yaban mersini ilkbahar öncesi budananlara göre daha geç çiçek açarlar. Bu durum ilkbaharda meydana gelen geç donların zarar riskini azaltır. Gözler uyanmaya başladığı dönemlerde budama işlemi yapılmamalıdır. Hem dişi hem erkek polene sahip olduğu için kendine verimi vardır.

FAYDALARI

Doğal antibiyotik özelliği ile özellikle idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinmektedir.

Antioksidan bakımından zengin olması nedeniyle LDL kolesterol seviyesini düşürücü özelliğe sahiptir. Bu nedenle kalp sağlığını korumaktadır.

Lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler.

İçerisinde bulunan vitaminler ve bakır çinko gibi önemli besin öğelerine sahip olduğu için beyin sağlığını korumaktadır.

Kan şekerini düzenlemektedir.

Ağız içi yaraları iyileştirir.

Blog Son Eklenenler
MUŞMULA FİDANI
Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen muşmula ağacının latince ismi Mespilus germanica olarak bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait olan muşmula ağacına halk arasında döngel, tözgel ve beşbıyıkta denilmektedir.
KIŞLIK YAĞ
Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar. 
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.