08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Tüplü Fidan Dikimi
01.10.2017

Tüplü Fidan Dikimi

Tüplü fidan; kökleri toprak içinde fakat fidanın aşı yerleri toprak dışında kalan tüp şeklinde dikilmiş olan fidanlardır. Bu fidanlar yılın her ayı dikilmeye elverişlidir. Çünkü; fidanın kökleri toprağın içinde ve tüplü olduğunda herhangi bir kuruma söz konusu değildir.

normal tüpsüz açık olan fidanlarda meyve verimi için öncelikle kök gelişimi beklenirken tüplü fidanlarda kökler zaten gelişmiş halde toprağın içinde bulunduğundan meyve verimine hazır vaziyettedir. Her tür tüplü fidan çeşidine www.fidandeposu.com adresinden ulaşmak mümkündür. Fidanlar toprağının dökülmemesi ve kargo nem kaybı olup kurumaması için, aynı zamanda canlı kalabilmesi için polietilen yapıdaki torbalar içinde muhafaza edilir.

Tüplü Fidan Dikimi Nasıl Olur?

Hem sıcak yaz günlerinde hem de soğuk kış aylarında tüplü fidan dikimi mümkündür. Tüplü fidan dikimine başlamadan önce dikim yapılacak olan yer ve toprağın özellikleri belirlenmelidir. Toprak kuru da olmamalı ıslak da olmamalıdır.

Öncelikle dikim çukuru için yaklaşık 50 cm yüksekliğinde ve 50 cm çapında bir çukur hazırlanmalıdır. Açılan çukurun en dip kısmını çapalayarak toprağın biraz kabartılmasını sağlayın. Çukurdan çıkardığınız toprağa gübre ekleyip bitkinin kök kısımlarını beslemesi açısından bu en dip kısma biraz serin. Daha sonra polietilen kılıftan çıkarıp yavaşça dağıtmadan çukur içine yerleştirilir ve tüpün etrafı dışarda kalan gübreli toprakla doldurulup kapatılır. Aşı noktasının toprak üstünde kalmasına özen gösterilmelidir. Hava boşluğu kalmaması ve toprağın sıkışması için toprak bastırılır ve sulanır.

 

Blog Son Eklenenler
MUŞMULA FİDANI
Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen muşmula ağacının latince ismi Mespilus germanica olarak bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait olan muşmula ağacına halk arasında döngel, tözgel ve beşbıyıkta denilmektedir.
KIŞLIK YAĞ
Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar. 
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.