08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Tropikal Ve Subtropikal Meyveler
14.06.2022

Tropikal Ve Subtropikal Meyveler

Tropik ve subtropik meyve yetiştiriciliği mikroklima özelliğine sahip bazı ülkelerde yapılmaktadır. Ülkemiz orta iklim kuşağında bulunduğundan dolayı tropik ve subtropik meyvelerden bazıları yetiştirilebilmektedir. Ülkemizde Akdeniz bölgesi subtropik ve tropik meyve yetiştiriciliği için
uygundur. Özellikle Antalya, Mersin ve Hatay illerinde bu ürünlerin yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır. Bu ürünler seralar ya da özel koruma tesisleri içerisinde üretilebilmektedir.

Tropikal

Tropikal iklim meyvelerini bu kuşağın dışında yetiştirmek çok güçtür. Bunun için seralar gibi özel koruma tesislerine ihtiyaç vardır. Tropikal meyve yetiştiriciliğinin başında muz gelmektedir. Bunun yanında diğer tropik çeşitlerde yaygın bir şekilde yetiştirilmeye başlanmıştır.

 

Yaban Mersini Kivi Guava
 
 
 
Avokado Kaymak Ağacı (Feijoa) Altın Çilek (Goldenberry)
 
 
 
Muz Mango Çarkıfelek (Passiflora Edulis)
 
 
 
Pepino Kavun Ağacı(Papaya) Kudret Narı (Momordica)
 

 

 

Passiflora Ligularis (Sweet Granadilla) Tamarillo (Solanum Betaceum) (Ağaç Domatesi)
 
 
 
Rhus coriaria (Sumak) Keçiboynuzu
 

 

Subtropikal Meyveler

Subtropik İklim (Savan İklimi): Bol yağışlı ve hava sıcaklığının yüksek olduğu yerlerdeki iklime denir. Yazları sıcak ve yağışlı kışları ılık ve kurak olan iklimdir.

 

Mandalina Portakal Lime Yeşil Limon
 
 
 
Sarı Finger Lime Yeşil Finger Lime Blood(Kırmızı) Lime Fidanı
 
 
 
Yeşil Misket Limon (Limequat) Bodur Misket Limon Bodur Budanmış Kütdiken Limon
 
 
 
Limon Kamkat(kumquat) Ağaç kavunu(citrus pomelo)
 
 
 
Nar İncir Trabzon Hurması
 
 
 
Zeytin Kırmızı Ceviz Ceviz
 
 
 
Japon Kuruüzümü Hint İnciri(Opuntia ficus-indica) Hünnap
 
Blog Son Eklenenler
MUŞMULA FİDANI
Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen muşmula ağacının latince ismi Mespilus germanica olarak bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait olan muşmula ağacına halk arasında döngel, tözgel ve beşbıyıkta denilmektedir.
KIŞLIK YAĞ
Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar. 
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.