08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
900 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Şeftali Fidan Çeşitleri
12.03.2018

Şeftali Fidan Çeşitleri

Meyve ağacı dikmek bahçesi olan herkesin hedefidir. İnsanlar evlerinin bahçelerine keyfi olarak veya daha büyük arazilerde ticari amaçlı olarak şeftali fidanı dikmektedir. Bu anlamda bahçesine fidan dikmek isteyen herkes aşılı, garantili ve sertifikalı şeftali fidan çeşitleri arasında istedikleri türde fidanı dikme şansını elde edebilirler.

Şeftali fidanı satın almak için fidandeposu.com adresi online fidan mağazasından alışverişe başlayarak garantili ve aşılı şeftali fidanlarını uygun fiyatlara kaliteli bir hizmet eşliğinde satın alabilirsiniz. Fidan deposu adresinde satışa sunulan fidanlar tamamen firmanın kendi üretim fidanları olduğu için % 100 garantilidir. Firmada bulunan şeftali fidan çeşitleri açık kök veya tüplü olarak satışa sunulmaktadır. Ürünler hızlı kargo seçeneği ile alıcılara 2 gün içinde ulaştırılmaktadır.

Şeftali Fidanlarında Hangi Türler Bulunmaktadır?

Türkiye'de fidan denildiği zaman akla fidandeposu.com sitesi gelmektedir. Hem üretici hem de pazarlayıcı rolünde görev yapan firmada her iklime ve toprak yapısına göre şeftali fidanı bulunuyor. Firmanın kendi aşılı ürünleri olan şeftali fidan çeşitleri arasında richmay şeftali fidanı, hale şeftali fidanı, on numara şeftali fidanı, red star şeftali fidanı, domat şeftali fidanı, summerlady şeftali fidanı,cresthaven şeftali fidanı, elegantlady şeftali fidanı, glohaven şeftali fidanı, richlady şeftali fidanı, royalglory şeftali fidanı, dixired şeftali fidanı, rubyrich şeftali fidanı ve springlady şeftali fidanı firmanın ürünleri arasında yer alıyor.

Blog Son Eklenenler
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
TRABZON HURMASI
Anavatanı Çin olan Trabzon hurması Japonya’ya getirilerek üretime başlanmış. Türkiye de ilk üretim tarihi bilinmemekle beraber uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde trabzon hurması fidanlarının en fazla üretimi Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KORONEİKİ(BODUR) ZEYTİN AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Koroneiki zeytin fidanı Yunanistan menşeli bir çeşittir. Girit zeytini de denilmektedir. Yunanistan da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60 ını oluşturmaktadır. Bodurluğa yatkın bir çeşit olduğu  için ülkemizde sık dikim için tercih edilmektedir. Dikim mesafesi 3,5 x 1,5 ve 2 x 4 m olacak şekilde yapılabilmektedir. Koroneiki zeytin fidanı normal ağaçlar gibi büyüme gösterir, ancak budamaya elverişli olup budama yaptıkça da küsmeyen bir ağaç türü olduğu için bu ağaca bodur ağaçta denilmektedir.
AYVA
Ayva, gülgiller familyasından olup İran’ın kuzeyi, Türkmenistan ve Kafkasya menşeili bir meyve ağacıdır. Türkiye de meyve olarak çok sevilmektedir. Genellikle   meyve bahçesi kurulumunda çokça tercih edilen çeşitlerden biridir. Bahçe kurulumunda klasik anaca  aşılı fidanlar 5x5 ve 6x4  olarak bodur olanlar ise 4x2-4x1 ve 4x4-4x5  olarak dikimi yapılabilmektedir.
FRENK ÜZÜMÜ
Frenk üzümü 1-1,5 metreye kadar boylanabilen, kış aylarında yapraklarını döken çalı formlu bir bitkidir. Yaprak yapıları avuç içine benzer şekildedir. Bitki saçak kök yapısına sahip olduğu için kökler çok derinlere inmez.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.