08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
900 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Hünnap Fidanı
23.02.2017

Hünnap Fidanı

 

Hünnap, genellikle Nisan ve Mayıs ayları döneminde, sarı renkli çiçeklerden oluşan, 4 ya da 5 metre yüksekliğe erişebilen dikenli bir ağacın, sert çekirdekleri ve kırmızı kabukları olan, iri zeytini andıran bir görünümü olan bir yemişidir. Hünnapın en dış yüzeyi ince ve derimsi bir özelliğe sahiptir. Sarı renkli tatlı ve lezzetli bir tadı vardır. Halk arasında ünnap olarak da bilinir. Hünnap bahçelerde yetiştirilen bir yemiş olmasına rağmen yabani olarak doğada da bulunur. Asıl ana vatanı Suriye'dir. Hünnap ağacı çok dallı, gövdesi silindir bir biçimde ve esmer kabuklu bir ağaç olarak dikkat çekiyor.

Hünnapın Faydaları Nelerdir?

Hünnap çok eski dönemlerden beri idrar ve balgam sökücü, yumuşatıcı ve kabız edici özelliği olmasından dolayı kullanıyor. Hünnap meyvesi 21 günlük kürler şeklinde tüketildiğinde kolesterol ve lipid düşürücü olarak kullanılan bir meyvedir. Hünnap yaprağı ise çay olarak tüketildiğinde bronşit, astım, mide ve bağırsak enfeksiyonlarına karşı etki sağlıyor.

Hünnap Fidanı Yetiştiriciliği

Hünnap meyvesinin oldukça faydalı bir meyve olmasından dolayı bahçelerde de yetiştirilebilen hünnap fidanı zahmetsiz yetiştirme özelliği ile birçok bahçedeki yerini almaya başlamıştır. hünnap fidanı siparişi için fidandeposu.com isimli internet sitemizi ziyaret edebilir hünnap fidanı fiyatı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kaliteli hünnap fidanları için fidandeposu.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
TRABZON HURMASI
Anavatanı Çin olan Trabzon hurması Japonya’ya getirilerek üretime başlanmış. Türkiye de ilk üretim tarihi bilinmemekle beraber uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde trabzon hurması fidanlarının en fazla üretimi Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KORONEİKİ(BODUR) ZEYTİN AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Koroneiki zeytin fidanı Yunanistan menşeli bir çeşittir. Girit zeytini de denilmektedir. Yunanistan da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60 ını oluşturmaktadır. Bodurluğa yatkın bir çeşit olduğu  için ülkemizde sık dikim için tercih edilmektedir. Dikim mesafesi 3,5 x 1,5 ve 2 x 4 m olacak şekilde yapılabilmektedir. Koroneiki zeytin fidanı normal ağaçlar gibi büyüme gösterir, ancak budamaya elverişli olup budama yaptıkça da küsmeyen bir ağaç türü olduğu için bu ağaca bodur ağaçta denilmektedir.
AYVA
Ayva, gülgiller familyasından olup İran’ın kuzeyi, Türkmenistan ve Kafkasya menşeili bir meyve ağacıdır. Türkiye de meyve olarak çok sevilmektedir. Genellikle   meyve bahçesi kurulumunda çokça tercih edilen çeşitlerden biridir. Bahçe kurulumunda klasik anaca  aşılı fidanlar 5x5 ve 6x4  olarak bodur olanlar ise 4x2-4x1 ve 4x4-4x5  olarak dikimi yapılabilmektedir.
FRENK ÜZÜMÜ
Frenk üzümü 1-1,5 metreye kadar boylanabilen, kış aylarında yapraklarını döken çalı formlu bir bitkidir. Yaprak yapıları avuç içine benzer şekildedir. Bitki saçak kök yapısına sahip olduğu için kökler çok derinlere inmez.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.