Frenk üzümü 1-1,5 metreye kadar boylanabilen, kış aylarında yapraklarını döken çalı formlu bir bitkidir. Yaprak yapıları avuç içine benzer şekildedir. Bitki saçak kök yapısına sahip olduğu için kökler çok derinlere inmez.
Her türlü toprak yapısına ve iklimine uyum sağlayabilen frenk üzümü soğuklara karşı dayanımı diğer üzümsü meyvelere oranla fazladır. Ancak erken çiçek açması nedeniyle ilkbahar don tehlikesinin olduğu bölgelerde yetiştiriciliği risklidir. Yaz aylarındaki yüksek sıcaklığa duyarlıdırlar. Nisan aylarında sarımsı yeşil renklerde çiçek açarlar.
Meyveleri küçük salkımlar şeklinde yuvarlak ve parlak renklidir. Kabuk rengi saydam olduğu için çekirdekleri fark edilebilir. Meyveleri hafif mayhoş ve tatlıdır. Meyveler hem taze hem de kurutularak tüketilebilir. Meyveler tam renklerini aldığı zaman hasat yapılmalıdır. Hasat zamanı meyvenin kullanım amacına göre değişiklik gösterebilir. Taze olarak tüketilecek ürünler tam olum döneminde hasat edilmelidir.
Üretimleri tohum ve çelik ile yapılmaktadır. Sulama sıklığı ve miktarı iklim özelliği göz önünde bulundurularak yapılır.
Dondurma, pasta, jöle, reçel ve meyve suyu yapımında kullanılır.
Frenk üzümü meyvesi insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Diğer üzümsü meyvelere göre C vitamini yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendirilmesinde etkilidir.