08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
900 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
EKŞİ KARADUTUN ŞİFALARI
15.08.2017

EKŞİ KARADUTUN ŞİFALARI

Ekşi karadut, koyu kırmızı rengi ile bilinen ve daha çok yaz aylarında yetişen bir meyve çeşididir.Ağacı 8-10 metreye kadar boylanabilmektedir. Isı ve sıcaklık isteği yüksektir. Yapraklar 10-20 cm uzunluğunda ve 6-15 cm genişliğinde, alt yüzeyi tüylü, üst yüzeyi pürüzlüdür. Kurak topraklara dayanıklı olmakla birlikte ortalama nem koşullarında verim artmaktadır. Ekşi karadutun mayhoş bir tatlılığı vardır ve halk arasında urmu dudu olarak da bilinmektedir. Birçok mineral ve vitamin bakımından zengindir.Bunlardan en önemlileri, E,C ve K vitaminleridir.Bu vitaminlerin dışında sodyum ,potasyum,bakır demir,magnezyum,mangan,çinko,selenyum ve beta karaten içermektedir.Aynı zamanda bir çok meyve ve sebzenin aksine lutein, zeaksantin içermektedir ve diyet lifleri açısından da zengindir.

Bunun yanında sağlığa olan faydaları:

  • Hemoroid,kanser,dizanteri gibi hastalıklardan koruma.
  • Vücuttaki zararlı toksitlerin uzaklaştırılması.
  • Hücre yenilenmesi.
  • Saçları güçlendirme.
  • Yara iyileştirmesini hızlandırma.
  • Diyabete karşı koruma.
  • Yaşlanmayı geciktirme.
  • Cildin temizlenmesi.
Blog Son Eklenenler
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
TRABZON HURMASI
Anavatanı Çin olan Trabzon hurması Japonya’ya getirilerek üretime başlanmış. Türkiye de ilk üretim tarihi bilinmemekle beraber uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde trabzon hurması fidanlarının en fazla üretimi Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KORONEİKİ(BODUR) ZEYTİN AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Koroneiki zeytin fidanı Yunanistan menşeli bir çeşittir. Girit zeytini de denilmektedir. Yunanistan da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60 ını oluşturmaktadır. Bodurluğa yatkın bir çeşit olduğu  için ülkemizde sık dikim için tercih edilmektedir. Dikim mesafesi 3,5 x 1,5 ve 2 x 4 m olacak şekilde yapılabilmektedir. Koroneiki zeytin fidanı normal ağaçlar gibi büyüme gösterir, ancak budamaya elverişli olup budama yaptıkça da küsmeyen bir ağaç türü olduğu için bu ağaca bodur ağaçta denilmektedir.
AYVA
Ayva, gülgiller familyasından olup İran’ın kuzeyi, Türkmenistan ve Kafkasya menşeili bir meyve ağacıdır. Türkiye de meyve olarak çok sevilmektedir. Genellikle   meyve bahçesi kurulumunda çokça tercih edilen çeşitlerden biridir. Bahçe kurulumunda klasik anaca  aşılı fidanlar 5x5 ve 6x4  olarak bodur olanlar ise 4x2-4x1 ve 4x4-4x5  olarak dikimi yapılabilmektedir.
FRENK ÜZÜMÜ
Frenk üzümü 1-1,5 metreye kadar boylanabilen, kış aylarında yapraklarını döken çalı formlu bir bitkidir. Yaprak yapıları avuç içine benzer şekildedir. Bitki saçak kök yapısına sahip olduğu için kökler çok derinlere inmez.
TAMARİLLO(AĞAÇ DOMATESİ)
Tamarillo , ağaç domatesi olarak da bilinen Güney ve Orta Amerika menşeili yarı tropikal bir meyvedir. Ilıman iklimler de kolaylıkla yetiştirilebilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.