08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Asma Fidanı
24.03.2017

Asma Fidanı

Asma fidanı yetiştiriciliği ülkemizde yaygın olarak yapılıyor. Asma fidanları sayesinde üretilen üzümler hizmete sunuluyor. Üzüm yapısı itibariyle ufak fakat vitamin açısından zengindir. Üzüm C, E, K vitaminleri içeriyor. Bunun dışında sodyum, kalsiyum, potasyum, demir, bakır, magnezyum, çinkoda içeriyor. Ayrıca üzüm Alzheimer, migren, meme kanseri, astıma karşı etkilidir. Bu kadar faydalı olan üzümün asma fidanı şeklinde ekimi yapılıyor. Asma fidanı satın almak için kesinlikle fidandeposu.com web sitesine uğramanızda yarar vardır.

Çeşit çeşit asma fidanlarını bulabileceğiniz fidandeposu.com sitesinde tüm fidanların özelliklerine ayrıntılı şekilde bakabiliyorsunuz. Fidanları ucuz ve indirimli bedeller karşılığında satın alabilirsiniz. Sitede fidanlar çıplak köklü, saksılı ve tüplü olarak satışa sunuluyor. Ayrıca fidanların kap büyüklüklerini resim şeklinde de görmeniz mümkündür. Sipariş için 0232 567 03 56 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

Bazı asma fidanları ve özellikleri;

CebernetSauvignon Asma Fidanının Özellikleri

Türü asma üzüm olan fidanın sınıfı şıralıktır. Tane rengi yoğun puslu, mavi ve siyahtır. Tane şekli yuvarlaktır. Tane büyüklüğü 1,5 gram olmakla birlikte çekirdeği 1 ile 3 gram arasındadır. Çeşidine göre özgün tadı bulunuyor. Salkım şekli uzun konik silindirdir. Fidanın salkım büyüklüğü orta boy olup 200-250 gram kadardır. Salkım sıklığı dolgun, olgunlaşma dönemi ise geçtir. Budama şekli karışık ve kısadır. Asma fidanı Ege, Trakya, Güneydoğu Anadolu ve Orta Anadolu bölgelerinde yetişiyor.

Narince Asma Fidanının Özellikleri

Asma türünde olan üzümün sınıfı beyaz şaraplıktır. Tane rengi sarı, şekli ise hafif ovaldir. Tane büyüklüğü iri olmak üzere 3-4 gram kadardır. Çekirdeği 1-2 gram arasındadır. Asma fidanı kendine özgü aroma tadına sahiptir. Salkımı dallı konik biçimindedir. Olgunlaşma dönemi orta ve geç oluyor. Fidanın budama biçimi kısa ve karışıktır. Bu fidan Tokat ile Amasya yöresinde yetişiyor.

Öküzgözü Asma Fidanın Özellikleri

Öküzgözü çeşidi olan bu üzümün sınıfı renkli şaraplıktır. Üzümün tane rengi gri puslu, siyahtır. Biçimi eliptiktir. Tane büyüklüğü iri olup, 5-6 gram ağırlığındadır. Asma üzümün kendine özgü aroma tadı bulunuyor. Salkım şekli kanatlı koniktir. Salkım büyüklüğü çok iridir ve 500-550 gram ağırlığındadır. Salkım sıklığı dolgundur. Olgunlaşma dönemi geç gerçekleşiyor. Budama şekli karışıktır. Bu üzüm Elazığ, Malatya yörelerinde yetişiyor.

Blog Son Eklenenler
MUŞMULA FİDANI
Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen muşmula ağacının latince ismi Mespilus germanica olarak bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait olan muşmula ağacına halk arasında döngel, tözgel ve beşbıyıkta denilmektedir.
KIŞLIK YAĞ
Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar. 
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.