08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
900 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Armut Fidanı Çeşitleri
17.10.2017

Armut Fidanı Çeşitleri

Armut, gülgiller ailesinden bir meyve ağacıdır. Armut ağacı iklim ayırt etmeyen bir ağaç türüdür. 25 ile -30 dereceye kadar soğuğa dayanıkldır. Kışı sert geçen ve toprağı nemli olan yerlerde yetişen armut ağaçlarının sürgünlerinde donmalar görülebilmektedir. Armut ağacı boyu 13-15 m’ye kadar uzar ve uzun ömürlü olurlar. Armut fidanı dikilmesinden sonra 4 ile 7 yaşlarında meyve vermeye başlar. Yaşları 8-10 civarına geldiklerinde ise 30 ile 50 kilo arasında meyve verebilirler.

Armut Fidelerinin Yetiştirilmesi Nasıl Olur? 

Armut fidanı, tohumlama ile yetiştirilmesi çok fazla tercih edilmez. Sebebi ise, verimin fazla olmamasıdır. Aşılanmış fidanlar ile daha fazla başarı elde edilmektedir. Tohumla işlemi, fidan üretimi katlama işlemiyle 45 ile 90 gün içerisinde 0-4 derecede yapılmaktadır. Katlama işlemi bittikten hemen sonra tohumlar 1-1.5 cm derinlikte toprağa üçer adet ekilir. Çimlenmiş duruma gelen tohumlar seyreltilerek güçlü çöğürler bırakılır. Tohum ekim işlemi, ilkbaharda yapılır. Fidan ekimi ise, sonbaharda veya ilkbaharda 4-5 metre aralıklar verilerek yapılır. Sulama işlemi Mayıs ayında başlar ve Eylül sonuna kadar 10-20 günde bir yapılır.

Armut fidanı satın almak istiyorsanız, Akça Armut Fidanı, Haziran Güzeli Armut Fidanı, Kara Hüseyin Armut Fidanı, Rıza Bey Armut Fidanı, Coscia Armut Fidanı, Etruska Armut Fidanı, Margerite Marillat Armut Fidanı, Ankara Armut Fidanı, Williams Armut Fidanı, Santa Maria Armut Fidanı, Deveci Armut Fidanı gibi birçok armut fidanı çeşitleri içeren www.fidandeposu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
TRABZON HURMASI
Anavatanı Çin olan Trabzon hurması Japonya’ya getirilerek üretime başlanmış. Türkiye de ilk üretim tarihi bilinmemekle beraber uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde trabzon hurması fidanlarının en fazla üretimi Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KORONEİKİ(BODUR) ZEYTİN AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Koroneiki zeytin fidanı Yunanistan menşeli bir çeşittir. Girit zeytini de denilmektedir. Yunanistan da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60 ını oluşturmaktadır. Bodurluğa yatkın bir çeşit olduğu  için ülkemizde sık dikim için tercih edilmektedir. Dikim mesafesi 3,5 x 1,5 ve 2 x 4 m olacak şekilde yapılabilmektedir. Koroneiki zeytin fidanı normal ağaçlar gibi büyüme gösterir, ancak budamaya elverişli olup budama yaptıkça da küsmeyen bir ağaç türü olduğu için bu ağaca bodur ağaçta denilmektedir.
AYVA
Ayva, gülgiller familyasından olup İran’ın kuzeyi, Türkmenistan ve Kafkasya menşeili bir meyve ağacıdır. Türkiye de meyve olarak çok sevilmektedir. Genellikle   meyve bahçesi kurulumunda çokça tercih edilen çeşitlerden biridir. Bahçe kurulumunda klasik anaca  aşılı fidanlar 5x5 ve 6x4  olarak bodur olanlar ise 4x2-4x1 ve 4x4-4x5  olarak dikimi yapılabilmektedir.
FRENK ÜZÜMÜ
Frenk üzümü 1-1,5 metreye kadar boylanabilen, kış aylarında yapraklarını döken çalı formlu bir bitkidir. Yaprak yapıları avuç içine benzer şekildedir. Bitki saçak kök yapısına sahip olduğu için kökler çok derinlere inmez.
TAMARİLLO(AĞAÇ DOMATESİ)
Tamarillo , ağaç domatesi olarak da bilinen Güney ve Orta Amerika menşeili yarı tropikal bir meyvedir. Ilıman iklimler de kolaylıkla yetiştirilebilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.