08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Armut Fidanı Çeşitleri
17.10.2017

Armut Fidanı Çeşitleri

Armut, gülgiller ailesinden bir meyve ağacıdır. Armut ağacı iklim ayırt etmeyen bir ağaç türüdür. 25 ile -30 dereceye kadar soğuğa dayanıkldır. Kışı sert geçen ve toprağı nemli olan yerlerde yetişen armut ağaçlarının sürgünlerinde donmalar görülebilmektedir. Armut ağacı boyu 13-15 m’ye kadar uzar ve uzun ömürlü olurlar. Armut fidanı dikilmesinden sonra 4 ile 7 yaşlarında meyve vermeye başlar. Yaşları 8-10 civarına geldiklerinde ise 30 ile 50 kilo arasında meyve verebilirler.

Armut Fidelerinin Yetiştirilmesi Nasıl Olur? 

Armut fidanı, tohumlama ile yetiştirilmesi çok fazla tercih edilmez. Sebebi ise, verimin fazla olmamasıdır. Aşılanmış fidanlar ile daha fazla başarı elde edilmektedir. Tohumla işlemi, fidan üretimi katlama işlemiyle 45 ile 90 gün içerisinde 0-4 derecede yapılmaktadır. Katlama işlemi bittikten hemen sonra tohumlar 1-1.5 cm derinlikte toprağa üçer adet ekilir. Çimlenmiş duruma gelen tohumlar seyreltilerek güçlü çöğürler bırakılır. Tohum ekim işlemi, ilkbaharda yapılır. Fidan ekimi ise, sonbaharda veya ilkbaharda 4-5 metre aralıklar verilerek yapılır. Sulama işlemi Mayıs ayında başlar ve Eylül sonuna kadar 10-20 günde bir yapılır.

Armut fidanı satın almak istiyorsanız, Akça Armut Fidanı, Haziran Güzeli Armut Fidanı, Kara Hüseyin Armut Fidanı, Rıza Bey Armut Fidanı, Coscia Armut Fidanı, Etruska Armut Fidanı, Margerite Marillat Armut Fidanı, Ankara Armut Fidanı, Williams Armut Fidanı, Santa Maria Armut Fidanı, Deveci Armut Fidanı gibi birçok armut fidanı çeşitleri içeren www.fidandeposu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
MUŞMULA FİDANI
Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen muşmula ağacının latince ismi Mespilus germanica olarak bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait olan muşmula ağacına halk arasında döngel, tözgel ve beşbıyıkta denilmektedir.
KIŞLIK YAĞ
Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar. 
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.