08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kayısı Fidanı Yetiştiriciliği
07.02.2018

Kayısı Fidanı Yetiştiriciliği

Bahçenizde kayısı fidanı alarak yetiştirmek için fidandeposu.com adresini ziyaret ederek birbirinden farklı kayısı çeşitlerine erişim sağlayabilirsiniz. Site üzerinden satılan kayısı fidanlarını alarak bahçenizde yetiştirme fırsatı bulabilir ve kayısı fidanı yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Fidandeposu.com sitesi üzerinden satışa çıkarılmış olan kayısı çeşitlerine bakıldığı zaman kabaaşı kayısı fidanı, zaza kayısı fidanı, vitillo kayısı fidanı, thryinthe kayısı fidanı, şekerpare kayısı fidanı, proyma kayısı fidanı, orange rugby kayısı fidanı, ninfa kayısı fidanı, mevlana kayısı fidanı, malatya kayısı fidanı, apricos kayııs fidanı ve al yanak kayısı fidanı gibi çeşitlerin yer aldığı görülür.

Kayısı Fidanı Yetiştirmek

Site üzerinden satın alacağınız fidanların yetiştiriciliğini yapabilmek için farklı metodları uygulayabilirsiniz. Kayısı fidanı yetiştiriciliği kayısının türüne göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak fidanların içerisinden çıkan tohumların altına ıslak bir pamuk koyarak çimlenmesini sağlayabilirsiniz. Bahçeniz var ise tohumları toprağın alt kısmına koyarak sulayıp üzerini örterek de kayısı fidanı yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Kayısı çimlenme süresi kısa olan ve bakımı da oldukça rahat olan meyvelerden bir tanesi olarak bilinir.

Kayısı Fidanı Dikme

Kışların sert geçtiği bir bölgede oturuyorsanız kayısı fidanlarını sonbahar aylarında dikmek daha sağlıklı olacaktır. Soğuk kış mevsiminin getirdiği don ve kar gibi doğal olaylardan korumak adına bu mevsimde dikimini yapmak çimlenmesi ve kökünün sağlamlaşması için idealdir. Kayısı fidanı yetiştiriciliği için fidan dikiminin mevsimi oldukça önemlidir. Fidanlara fidandeposu.com sitesi üzerinden erişim sağlanabilir. 

Blog Son Eklenenler
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
TRABZON HURMASI
Anavatanı Çin olan Trabzon hurması Japonya’ya getirilerek üretime başlanmış. Türkiye de ilk üretim tarihi bilinmemekle beraber uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde trabzon hurması fidanlarının en fazla üretimi Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KORONEİKİ(BODUR) ZEYTİN AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Koroneiki zeytin fidanı Yunanistan menşeli bir çeşittir. Girit zeytini de denilmektedir. Yunanistan da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60 ını oluşturmaktadır. Bodurluğa yatkın bir çeşit olduğu  için ülkemizde sık dikim için tercih edilmektedir. Dikim mesafesi 3,5 x 1,5 ve 2 x 4 m olacak şekilde yapılabilmektedir. Koroneiki zeytin fidanı normal ağaçlar gibi büyüme gösterir, ancak budamaya elverişli olup budama yaptıkça da küsmeyen bir ağaç türü olduğu için bu ağaca bodur ağaçta denilmektedir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.