08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Ceviz Fidanı Çeşitleri
25.07.2017

Ceviz Fidanı Çeşitleri

Şüphesiz en iyi yatırım yöntemlerinden bir tanesi de cevize yatırım yapmaktadır. Bu yatırım sonucunda çiftçi emeğinin karşılığını ortalama olarak 5. yıldan sonra almaktadır. Ceviz fidanı tam verime 5. yıldan sonra geçtiği için çiftçiler biraz sabırlı olmalıdır.

Ceviz fidanı alırken dikkat edilmesi gereken faktörler vardır. Bunlar çiftçinin toprağının rakımı, toprağın türü ve iklimin nasıl yaşandığıdır. Ceviz fidanı alacak olan kişiler bunu yatırım amaçlı düşünüyorsa mutlaka toprağını tahlil ettirmeli ve devlet desteğine başvuru yapmalıdır. Böylece çiftçi hem toprağına doğru ceviz türünü dikmiş olur hem de devletten almış olduğu ekonomik yardım sayesinde zor durumda kalmaz. Ülkemizde birçok çeşit toprak olduğu için çok sayıda ceviz fidanı çeşitleri bulunmaktadır. Bu ceviz fidanı çeşitleri Bilecik, Yalova 1 - 2- 3, Şebin, Amerikan Chander Çetnir, Pedro, Franguette ve Fernor türleridir. Bu ceviz fidanı çeşitleri her biri farklı özellikleri ile birbirinden ayrılır. Örneğin Amerikan Chander Çetnir cevizi erken uyanmaz, don olayına karşı korunaklıdır ve salkım şeklinde ceviz olurken Franguette cevizi ise bütün cevizlerin tozlayıcısı rolündedir. Piyasada birçok ceviz fidanı çeşitleri satan fidancı bulunmaktadır. Ancak her satıcıya güvenmemek gerekir. Çünkü maliyeti düşürmek için aşısız ve kalitesiz ürünlerle müşteriler kandırılmaktadır. Bu yüzden ceviz fidanı çeşitleri en kaliteli ve uygun fiyata Fidandeposu.com adresinden alınabilir

Blog Son Eklenenler
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
TRABZON HURMASI
Anavatanı Çin olan Trabzon hurması Japonya’ya getirilerek üretime başlanmış. Türkiye de ilk üretim tarihi bilinmemekle beraber uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde trabzon hurması fidanlarının en fazla üretimi Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KORONEİKİ(BODUR) ZEYTİN AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Koroneiki zeytin fidanı Yunanistan menşeli bir çeşittir. Girit zeytini de denilmektedir. Yunanistan da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60 ını oluşturmaktadır. Bodurluğa yatkın bir çeşit olduğu  için ülkemizde sık dikim için tercih edilmektedir. Dikim mesafesi 3,5 x 1,5 ve 2 x 4 m olacak şekilde yapılabilmektedir. Koroneiki zeytin fidanı normal ağaçlar gibi büyüme gösterir, ancak budamaya elverişli olup budama yaptıkça da küsmeyen bir ağaç türü olduğu için bu ağaca bodur ağaçta denilmektedir.
AYVA
Ayva, gülgiller familyasından olup İran’ın kuzeyi, Türkmenistan ve Kafkasya menşeili bir meyve ağacıdır. Türkiye de meyve olarak çok sevilmektedir. Genellikle   meyve bahçesi kurulumunda çokça tercih edilen çeşitlerden biridir. Bahçe kurulumunda klasik anaca  aşılı fidanlar 5x5 ve 6x4  olarak bodur olanlar ise 4x2-4x1 ve 4x4-4x5  olarak dikimi yapılabilmektedir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.