Girebolu, mürvergiller familyasından Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında doğal halde yetişen üzümsü bir meyvedir.
Ülkemizin her bölgesinde yetiştirilmekle beraber özellikle iç Anadolu, Karadeniz ve geçit bölgelerinde daha sık rastlanılmaktadır.
Odunsu, çalı formunda, çok yıllık bir bitkidir. 4 - 6 metreye kadar uzayabilen çeşitlerine rastlanır.2x4 metre mesafelerle dikimi yapılabilir. Çalı formunda bir bitki olduğu için tek gövdeli olarak yetiştirilmesi güçtür ayrıca fazla dip sürgünü vermesinden dolayı 3 - 4 gövdeli ocaklar şeklinde yetiştirilir. Suyu seven bir bitkidir. Herhangi bir tozlayıcı ihtiyacı yoktur. Girebolu fidanı yaklaşık 3-4 sene sonra meyve vermeye başlar ve salkımlar şeklinde meyve verir. Ağustos- Eylül aylarında meyveler olgunlaşır. Üretimi kolaydır, çelikten ve dip sürgünlerinden yapılabilmektedir.
Girebolu meyvesi birçok alanda kullanılmaktadır. Meyveleri kurutularak ve yaş olarak tüketilmekte ayrıca suyu sıkılıp içilmektedir. Girebolu, enfeksiyonları önler, mide rahatsızlıklarına iyi gelir, tansiyon ve kalp sağlığını destekler, antioksidan kaynağıdır, stresi bastırır vb. daha birçok özelliği bulunmaktadır. Ayrıca birçok kişi meyvelerini reçel haline getirip tüketmektedir.
Tüplü ve Saksılı ürünleri yılın 4 mevsimi dikim yapabildiğiniz için istediğiniz zaman tercih edebilirsiniz.